مالیات بر ارزش افزوده

 

ارزش افزوده
ارزش افزوده

 

شرایط مالیات بر ارزش افزوده

اگر دقت کرده باشید در سال های اخیر بر روی برچسب قیمت کالاها، گزینه ای به نام ارزش افزوده مشاهده می شود. این نوع عوارض یک مالیات غیر مستقیم است. در هنگام خرید کالا، شما این مبلغ را به فروشنده پرداخت می کنید. فروشنده هم این مالیات را هنگام خرید کالا از توزیع کننده، باید پرداخت کند.

پس می توان گفت ارزش افزوده از نوع عوارض های غیر مستقیم است که باید در هنگام خرید کالا یا دریافت خدمات پرداخت شود.

اگر می خواهید بدانید مالیات بر ارزش افزوده چیست باید گفت مالیاتی از نوع غیر مستقیم است که بر روی کالاها و خدمات اعمال می گردد و در هنگام خرید آن ها باید پرداخت شود.

 

مالیات ارزش افزوده
عوارض ارزش افزوده

 

ثبت ارزش افزوده

ثبت ارزش افزوده باید بلافاصله پس از دریافت کد اقتصادی انجام شود. در صورتی که مودیان عوارض اقدام به ثبت نام و تشکیل پرونده ارزش افزوده نکنند از سوی سازمان امور مالیاتی کشور با جریمه های سنگین روبرو خواهند شد.

یک مثال برای ارزش افزوده این است که اگر شما یک دست مبل برای خانه خود خریداری کنید، فروشنده موظف است تا برای آن یک فاکتور رسمی صادرنماید و در این فاکتور مبلغ عوارض بر ارزش افزوده را مشخص کند. شما به عنوان خریدار وظیفه دارید که مبلغ مربوط به مبل را به علاوه مالیات بر ارزش افزوده آن پرداخت نمایید.

گزارش ارزش افزوده

اگر بعد از ثبت شرکت مایل به دریافت گزارش ارزش افزوده خود هستید، این امکان از طریق سامانه ارزش افزوده برای شما فراهم شده است. آدرس سایت ارزش افزوده به نشانی http://www.evat.ir. می باشد.

 

سامانه ارزش افزوده
سامانه ارزش افزوده

 

سامانه ارزش افزوده

 

سازمان امور مالیاتی برای تشکیل پرونده و دریافت عوارض بر ارزش افزوده یک سامانه اینترنتی راه اندازی کرده است. سامانه ارزش افزوده از بخش های مختلفی تشکیل شده که می توانید با مراجعه به آن، از مزایای این سامانه بهره مند گردید.

یکی از این بخش ها، مربوط به ارسال اظهارنامه است که مودیان عوارض باید در پایان هر فصل نسبت به ارسال اظهارنامه ارزش افزوده خود از طریق آن اقدام نمایند.

سامانه مالیات بر ارزش افزوده

سامانه مالیات بر ارزش افزوده موجب شده تا روند ثبت نام و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در کوتاهترین زمان ممکن انجام شود.

لازم به ذکر است که ورود به سامانه ارزش افزوده از طریق نام کاربری و کلمه عبور کد اقتصادی نیز امکان پذیر می باشد.

داشتن گواهینامه ارزش افزوده برای ارائه دهندگان خدمات نیز الزامی است. اشخاص حقیقی و حقوقی که در حوزه خدمات فعالیت می کنند باید بر روی خدمات ارائه شده خود، ۹ درصد عوارض ارزش افزوده در نظر بگیرند.

ورود به سامانه ارزش افزوده

برای ورود به سامانه ارزش افزوده از شما کلمه کاربری و رمز عبور خواسته می شود. اگر آن ها را ندارید باید مراحل ثبت نام خود را تکمیل نمایید. پس از تایید اطلاعات وارد  شده، نام کاربری و کلمه عبور برای شما صادر می شود.

مالیات بر ارزش افزوده
عوارض بر ارزش افزوده

 

مالیات بر ارزش افزوده

 

بخش دیگر سامانه مالیات ارزش افزوده مربوط به ثبت نام مودیانی است که تا کنون پرونده عوارض بر ارزش افزوده نداشته اند و دارای فعالیت تجاری می باشند. با ورود به بخش ثبت نام، باید اطلاعات هویتی شخص حقیقی و حقوقی را وارد کنید و فرم های دیگری که در این سامانه وجود دارد تکمیل نمایید. پس از این مرحله، اطلاعات وارد شده باید از منابع معتبر تایید شود تا سامانه ارزش افزوده برای شما فعال گردد.

اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده

در اظهارنامه ارزش افزوده با اظهارنامه مالیات بر درآمد متفاوت است. اظهارنامه عوارض بر درآمد باید هر سال تسلیم شود در حالی که مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده هر سه ماه یکبار است.

اداره ارزش افزوده

امور مربوط به تشکیل پرونده فیزیکی ارزش افزوده در اداره ارزش افزوده انجام می شود. مودیان عوارض پس از ثبت نام در سامانه مربوطه، باید با در دست داشتن مدارک مورد نیاز به این اداره مراجعه نمایند.

اعتبار گواهی ارزش افزوده

سازمان امور مالیاتی، اعتبار گواهی ارزش افزوده را بین ۶ ماه تا یکسال در نظر می گیرد. مودیانی که می خواهند به فعالیت های تجاری خود ادامه دهند باید عوارض ارزش افزوده خود را پرداخت نموده باشند تا گواهی ارزش افزوده آن ها تمدید گردد.

 

سایت ارزش افزوده
سایت ارزش افزوده

 

سایت ارزش افزوده

 

در سایت ارزش افزوده به نشانی http://www.evat.ir برای تسهیل در روند ثبت نام، ارسال اظهارنامه و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده راه اندازی شده است.

رابط کاربری سایت عوارض بر ارزش افزوده بسیار ساده طراحی شده است و کار کردن با آن راحت می باشد. بنابراین افرادی که دارای مهارت اینترنتی کمی هستند نیز می توانند با قسمت های مختلف آن کار کنند.

اداره مالیات بر ارزش افزوده

اداره مالیات بر ارزش افزوده، وظیفه دارد تا نسبت به تشکیل پرونده برای مودیان عوارض اقدام کند. همچنین امور مربوط به بررسی پرونده های ارزش افزوده بر عهده این اداره است. اگر تخلفی از سوی مودیان صورت گرفته باشد، اداره مالیات با آن شخص برخورد خواهد نمود.

نحوه محاسبه عوارض بر ارزش افزوده در چند سال اخیر به میزان ۹ درصد تعیین شده است.

اگر در روند ثبت و ارسال اظهارنامه ارزش افزوده خود با مشکل مواجه شدید می توانید به اداره کل مالیات مراجعه نموده و مشکل بوجود آمده را با کارشناسان آن اداره در میان بگذارید.

سازمان ارزش افزوده

سازمان ارزش افزوده با توجه به چگونگی عملکرد مودیان مالیاتی، گواهی ارزش افزوده را با اعتبار ۶ ماه تا یکسال صادر می کند. برای اطلاع از میزان اعتبار گواهی ارزش افزوده به سامانه مربوط به آن مراجعه نمایید.

ارسال اظهارنامه ارزش افزوده

اشخاص حقیقی و حقوقی که دارای پرونده ارزش افزوده هستند، حداکثر تا ۱۵ روز پس از پایان هر فصل مهلت دارند اظهارنامه ارزش افزوده خود ارسال کنند. اگر مودیان پس از ارسال اظهارنامه ارزش افزوده خود، متوجه شدند که آن را اشتباه تکمیل کردند، یکبار فرصت دارند تا اظهارنامه را ویرایش نمایند.

اظهارنامه ارزش افزوده
اظهارنامه ارزش افزوده

 

اظهارنامه ارزش افزوده

 

باید بدانید که تنها مصرف کنندگان ملزم به پرداخت عوارض بر ارزش افزوده نیستند. مالیات باید توسط همه اشخاص حقوقی و حقیقی که خدمات ارائه می دهند یا کالا تولید می کنند پرداخت شود. این اشخاص موظف هستند تا در پایان هر فصل اظهارنامه ارزش افزوده خود را ارسال نمایند.

پرداخت ارزش افزوده

پس از ارسال اظهارنامه ارزش افزوده، قبض عوارض مربوط به آن صادر می گردد. مودیان مالیاتی باید در کوتاهترین زمان نسبت به پرداخت ارزش افزوده اقدام نمایند.

ارزش افزوده چیست؟ این سوالی است که ممکن است در هنگام دریافت فاکتور خرید کالا یا خدمات با آن مواجه شوید. ارزش افزوده که به اختصار به آن VAT می گویند یک نوع مالیات غیر مستقیم است که در هنگام خرید کالا یا خدمات باید پرداخت شود.

نحوه محاسبه ارزش افزوده

برای محاسبه ارزش افزوده یک کالا یا خدمت باید ۹ درصد از قیمت آن را در نظر بگیریم. از این ۹ درصد ، ۶ درصد عوارض و سه درصد دیگر عوارض است که باید پرداخت شود.

در چند سال اخیر نحوه محاسبه ارزش افزوده توسط سازمان امور عوارض به میزان  ۹ درصد تعیین شده است. البته برای برخی کالاهای خاص این نرخ ممکن است متفاوت باشد.

 

5/5 - (2 امتیاز)
مشاوره رایگان